Wandelclub Tornado vzw

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

De geschiedenis van de club


Op een mooie zomerdag zitten een paar vrienden met dezelfde hobby bij elkaar en besluiten zelf een wandelclub op te richten.
Dit groepje vrienden neemt op 01 januari 1983 de beslissing een wandeltocht te organiseren en kiezen als naam voor hun club "Wandelclub Tornado".
Alle nodige formaliteiten worden vervuld en men sluit aan bij de toenmalige nederlandstalige wandelfederatie, nu beter gekend als V.W.F. en men krijgt het clubnummer B027.
De eerste officiële wandeltocht gaat door op 12 juni 1983 en krijgt de naam Boerentocht. Mede door het grote succes en de gedrevenheid van de oprichters wordt er beslist om in januari 1984 de eerste wintertocht te organiseren.
Eind 1987 komt er een nieuwe voorzitter die nu nog steeds zijn taak met hart en ziel uitoefent.
In 1988 wordt er op vraag van het BLOSO in november een Wandel Mee dag georganiseerd. Daardoor worden er vanaf dat jaar drie wandelingen ingericht en dat is tot op heden nog steeds het geval.
In 1992 krijgt wandelclub Tornado de organisatie toegewezen van de Brabantse Provinciale Wandeldag en in 1996 de drie Provinciëntocht.
Op 22 februari 1998 organiseert wandelclub Tornado voor de eerste keer de Nationale Wandeldag te samen met nog vijf andere clubs uit de streek. Het wordt een enorm succes met ongeveer 10.000 deelnemers.
De volgende grote organisatie was op 12 juni 2000 met de viering van 250 jaar kanaal Leuven-Dijle te samen met nog 4 andere clubs.
Op 29 oktober 2007 wordt de feitelijke vereniging officieel omgevormd tot een vzw. Ondertussen is de club ook veranderd van federatie en aangesloten bij de VVRS met clubnummer VB027.
Na een aantal jaren van relatieve rust wordt op 22 februari 2009 de Nationale Wandeldag georganiseerd aan de sporthal van Boortmeerbeek en dit maal zonder de hulp van onze bevriende clubs. Een enorme uitdaging die dankzij al onze vrijwillige medewerkers tot een goed einde werd gebracht.
Een historisch moment : dinsdag 27 oktober 2015 om 20.15 uur is de fusie tussen de drie wandelfederaties (Aktivia, VWF en VVRS) definitief rond. De nieuwe federatie Wandelsport Vlaanderen vzw is een feit en wordt vanaf 01 januari 2016 één van de grootste sportfederaties van België.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu